<< 03/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
21.03.2008.

Kolektivni ugovor

Član 1.
BOLOVANJA
Više se ne prihvata "Potvrda o privremenoj nesposobnosti za rad" kao dokaz bolesti. Ako možete stići do doktora, možete stići i na posao.

 

Član 2.
OPERACIJE
 Operacije su strogo zabranjene. Dok ste zaposleni u preduzeću, potrebni su vam svi vaši organi. Ne smijete sebi dopustiti da vam neki od njih bude operativno odstranjen. Zaposlili smo vas cijelog, zato će se svaki operativni zahvat na vašem tijelu tretirati kao gruba povreda radne discipline. 

 

Član 3.
PRAZNICI
 Svaki zaposleni dobiće rješenje o korištenju 104  praznika godišnje. To su sve  subote i nedjelje. 

 

Član 4.
SMRT ČLANA BLIŽE PORODICE
 To nije izgovor da izostanete s posla. Mrtvom rođaku ionako više ne možete pomoći, zato je sav vaš trud uzaludan. U rijetkim slučajevima kada je vaša prisutnost na pogrebu neizostavno potrebna, treba održavanje pogrebnih ceremonija dogovoriti kasno popodne kako  to ne bi uticalo na vašu prisutnost na poslu.

 

Član 5.
SMRT ZAPOSLENOG
 Smrt zaposlenog je prihvatljiva kao opravdanje za izostanak sa radnog mjesta, ali uz uslov da je o tome prethodno izvješten poslodavac - najmanje 14 dana  prije nastupa događaja, kako biste u tom razdoblju mogli pripremiti svog nasljednika za preuzimanje poslova koji su u toku.

 

Član 6.
UPOTREBA TOALETA
 Ustanovljeno je da se zaposleni previše vremena zadržavaju u toaletu. Ubuduće će Uprava prirediti raspored korištenja toaletnih prostora po abecednom redu.

Na primjer:
Svi zaposleni sa prezimenom na A obavljaju svoje potrebe u toaletu u vremenu od 8:00 do 8:20. Svi zaposleni kojima prezime počinje slovom B obavljaju svoje potrebe od 8:20 do 8:40 i tako redom...
Ako u određenom razdoblju ne obavite svoje potrebe u toaletu, moraćete da pričekate sljedeći dan kad opet budete na redu. Osim toga, novom uredbom vrijeme korišćenja ograničeno je na 3 minute. Po isteku tog vremena oglasiće se alarm, automatski će nestati toaletnog papira, a vrata kabine će se otvoriti. 

 

Član 7.
ODMOR ZA RUČAK ILI UŽINU
 Mršavim ljudima  pripada sat vremena za ručak jer moraju da jedu više da bi izgledali zdravi. Ljudima normalne težine pripada 30 min odmora, tako da uspiju da održe težinu. Debeli imaju samo 5 minuta vremena, da pojedu pilulu za mršavljenje i popiju  čašu dijetetskog napitka.

 

Član 8.
PRAVILA OBLAČENJA NA RADNOM MJESTU
 Preporučljivo je da se oblačite primjereno svojim prihodima. Ukoliko postane upadljivo da nosite skupu odjeću, posladavac će iz toga zaključiti da vam je imovinsko stanje solidno i da vam za rad ne treba plata.

 

Član 9.
PRELAZNE ODREDBE
 Svaki zaposleni je moralno obvezan prema svom preduzeću. Dužnost poslodavca je da vam ugodi i da vam omogući da se dobro osjećate na radnom mjestu, stoga o svim pitanjima, komentarima, problemima, pritužbama, ljutnjama, uznemirenosti ili prijedlozima u vezi sa ovim Kolektivnim ugovorom treba izvjestiti drugog poslodavca koji je vezan istim Ugovorom.

 
 Ove uredbe stupaju na snagu čim ih pročitate.


 Lijep dan vam želi UPRAVA.

Mudrost dana

Poštenje i logika su nekad na različitim stranama, a obje su potrebne.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


269284